Είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα μαθητείας, το οποίο συνδυάζει τη μελέτη των Αγίων Γραφών με την πρακτική εξάσκηση των 12 βημάτων που είναι γνωστά από τους Ανώνυμους Αλκοολικούς.

Είναι αυτή η σειρά των μαθημάτων για σένα;

– Αγωνίζεσαι με επαναλαμβανόμενες ηθικές αποτυχίες στη ζωή σου;

– Στη σχέση σου με τους άλλους, μήπως ανακαλύπτεις ότι ενδιαφέρεσαι πάρα πολύ ή πολύ λίγο για το τι σκέφτονται για σένα;

– Όταν έχεις κάνει λάθος, σου είναι πιο εύκολο να ρίξεις αλλού την ευθύνη ή να ζητήσεις γρήγορα συγγνώμη;

– Μήπως πρόσωπα σημαντικά για σένα, σου έχουν προξενήσει σωματικές βλάβες και ψυχικά τραύματα που αγγίζουν  όλους τους τομείς της ζωής σου;

– Όταν σχετίζεσαι με άτομα των οποίων τις υποδείξεις πρέπει να ακολουθήσεις, είσαι αρνητικός ή συμμορφώνεσαι με αυτές;

– Πώς αντιμετωπίζεις τις ανάγκες κι επιθυμίες της  ζωής σου; Μήπως στρέφεσαι σε ανθρώπους, σε μέρη και σε υλικά πράγματα ως πηγή ανακούφισης και ικανοποίησης, ή καταφεύγεις στον Θεό;

– Η ντροπή που νιώθεις, μήπως αποτελεί την αιτία  της αποξένωσής σου από τον Θεό και  της απομόνωσής σου από τους άλλους;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που θα πρέπει να σκεφτείς, όταν θα εξετάσεις εάν το πρόγραμμα Διαμόρφωση Υπηρετών  μπορεί να σε βοηθήσει στην πνευματική σου πρόοδο.

Το πρόγραμμα Διαμόρφωση Υπηρετών (ΔΥΠΗ) είναι ένα ταξίδι σαράντα εβδομάδων το οποίο:

Α. Ενθαρρύνει όσους συμμετέχουμε:

– να παραδώσουμε το παρελθόν μας στον Θεό, καθώς Εκείνος μας θεραπεύει

– να υποτάξουμε το παρόν μας στη στοργική εξουσία Του και

– να εμπιστευτούμε το μέλλον μας στο έλεος και τη χάρη Του

Β. Καθοδηγεί όσους συμμετέχουμε να στραφούμε στον Θεό για να καλύψουμε την ανάγκη μας:

– για αγάπη

– ασφάλεια

– αποδοχή

Γ. Μας βοηθά να αποκτήσουμε  μιας βαθύτερη κατανόηση

– της υπηρεσίας

– της προσωπικής αποκατάστασης και

– της κοινότητας

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Συντονίστρια της Κοινότητάς μας.

 1. Group-therapy1Παραδεχτήκαμε πως είμαστε ανίσχυροι μπροστά σε κάποια αποτελέσματα της κυριαρχίας του Θεού στη ζωή μας και εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης σ’ Αυτόν η ζωή είχε ξεφύγει από τον έλεγχό μας.
 2. Πιστέψαμε πως ο στοργικός μας Θεός, στο πρόσωπο Ιησού Χριστού, μπορούσε να μας επαναφέρει στην ψυχική και πνευματική μας υγεία.
 3. Αποφασίσαμε να παραδώσουμε τη θέλησή μας και τη ζωή μας στη φροντίδα του αγαθού Θεού μας.
 4. Προβήκαμε σε μια διεισδυτική και χωρίς φόβο ηθική αξιολόγηση του εαυτού μας.
 5. Παραδεχτήκαμε μπροστά στον στοργικό Θεό μας, τον εαυτό μας και σε έναν άλλο άνθρωπο, την ακριβή φύση των σφαλμάτων μας.
 6. Είμαστε εντελώς έτοιμοι να αφήσουμε τον αγαθό Θεό μας να αφαιρέσει όλα αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα μας.
 7. Ταπεινά ζητήσαμε από τον στοργικό Θεό μας να αφαιρέσει τις ελλείψεις μας, που είναι το αποτέλεσμα των ελαττωμάτων τού χαρακτήρα μας.
 8. Ταξινομήσαμε σε έναν κατάλογο όλους τους ανθρώπους που είχαμε βλάψει και προθυμοποιηθήκαμε να επανορθώσουμε ό,τι κακό τους είχαμε κάνει.
 9. Επανορθώσαμε άμεσα το κακό σ’ αυτούς τους ανθρώπους, όποτε αυτό ήταν δυνατό, και όταν αυτό δεν έβλαπτε τους ίδιους ή άλλους.
 10. Συνεχίσαμε να κάνουμε την προσωπική εξέτασή μας και, όταν είχαμε άδικο, να το παραδεχόμαστε αμέσως.
 11. Επιδιώξαμε με την προσευχή και την περισυλλογή να βελτιώσουμε τη συνειδητή επαφή μας με τον αγαθό Θεό μας, ζητώντας μόνο να γνωρίζουμε το θέλημά Του για τη ζωή μας και να μας δίνει τη δύναμη να το πραγματοποιήσουμε.
 12. Αφού αφυπνιστήκαμε πνευματικά από το Πνεύμα, που χρησιμοποιεί τον Λόγο του Θεού στη ζωή μας, και το πρόγραμμα Διαμόρφωση Υπηρετών, μεταφέρουμε το μήνυμα της πιστότητας, της καλοσύνης και του ελέους του Θεού σε άλλους και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε κάτω από τον έλεγχό Του.

Το Κοινοτικό Σπίτι Δάμαρις αποτελεί μια διαδογματική Χριστιανική κοινότητα αποκατάστασης και η ομολογία πίστης του είναι Το Σύμβολο Πίστεως της Νικαίας.

Τα Μέλη, η Συντονιστική Επιτροπή και το προσωπικό σε θέσεις υπευθύνων θα πρέπει να ασπάζονται τη Χριστιανική Πίστη.

Το υπόλοιπο προσωπικό καθώς και οι εθελοντές δεν χρειάζεται να ασπάζονται τη χριστιανική πίστη. Είναι ευπρόσδεκτοι να υπηρετήσουν στο Κοινοτικό Σπίτι Δάμαρις και να ενωθούν στον αγώνα ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και σωματεμπορία, υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν με τη Χριστιανική βάση μας και είναι πρόθυμοι να υπογράψουν προς τούτο ένα σχετικό έγγραφο πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους ως προσωπικού ή εθελοντών.

Τα μέλη του προγράμματος δε χρειάζεται να ασπάζονται την πίστη του Κοινοτικού Σπιτιού Δάμαρις και δεν χρειάζεται να συμμετέχουν σε καμία θρησκευτική δραστηριότητα προκειμένου να γίνουν δεκτές στα προγράμματα. Μπορούν απρόσκοπτα να συμμετέχουν στα προγράμματα της επιλογής τους, που είναι διαθέσιμα στο Κοινοτικό Σπίτι Δάμαρις.

Στους οικονομικούς υποστηρικτές γνωστοποιείται η Χριστιανική βάση του Κοινοτικού Σπιτιού Δάμαρις και ως εκ τούτου καλούνται να αποφασίσουν συνειδητά για το εάν θα ενωθούν μαζί μας στον αγώνα ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και σωματεμπορία.

Το Κοινοτικό Σπίτι Δάμαρις δεν ταυτίζεται με καμία χριστιανική δογματική απόχρωση και μπορεί να συνεργαστεί με οποιοδήποτε οργανισμό ή υπηρεσία που στοχεύει στο έργο της αποκατάστασης.