Αρχή Αποκατάστασης: Η προσωπική ευθύνη για την αποκατάστασή μας

Πιστεύουμε ότι όταν οι υποψήφιες για το πρόγραμμα είναι έτοιμες για αλλαγές —ακόμη και μικρές— στον τρόπο ζωής τους, θα πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία εισαγωγής ή, εάν χρειαστεί, και της επανεισαγωγής τους στο πρόγραμμα, όπου μαθαίνουν να αναλαμβάνουν την προσωπική ευθύνη για την αποκατάστασή τους.

Αρχή Αποκατάστασης: Η αποκατάσταση χρειάζεται χρόνο

Πιστεύουμε ότι τα άτομα που έχουν πληγωθεί δεν θεραπεύονται γρήγορα. Για τον λόγο αυτό αναπτύσσουμε και υλοποιούμε προγράμματα και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες μακροχρόνιας αποκατάστασης των κοριτσιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας.

Κάνουμε υπομονή με σκοπό να ενθαρρύνουμε τα ίδια τα μέλη καθώς θεραπεύονται, να δείχνουν υπομονή, έλεος και ανεκτικότητα με τον εαυτό τους και με τους άλλους.

Ενημερώνουμε ειδικά τους οικονομικούς υποστηρικτές μας ότι η προσωπική αποκατάσταση είναι μια μακροχρόνια διαδικασία.

Αρχή Αποκατάστασης: Η ποιότητα ζωής συντελεί στην αποκατάσταση

Πιστεύουμε ότι ένα περιβάλλον ειρήνης και ασφάλειας προσφέρει την ποιότητα ζωής που χρειάζεται για να διασφαλιστεί η επιτυχία των κοριτσιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας.

Αγωνιζόμαστε, λοιπόν, να διασφαλίσουμε ποιότητα ζωής για τα μέλη μας, που βασίζεται σε μακροχρόνιες και αυθεντικές σχέσεις και στη δημιουργία χώρων ζωής και εκπαίδευσης, οι οποίοι αποπνέουν ασφάλεια, σαν αυτούς που επιθυμούμε για τον εαυτό μας.

Αρχή Αποκατάστασης: Υπάρχουν ταλέντα που πρέπει να ανακαλυφθούν

Πιστεύουμε ότι τα μέλη του προγράμματος έχουν δυνατότητες και ταλέντα που χρειάζεται να ανακαλύψουν στη ζωή τους. Ως εκ τούτου, δημιουργούμε προγράμματα και υπηρεσίες που εστιάζουν:

  • στις δυνατότητες και όχι τις αδυναμίες των μελών
  • στις επιτυχίες και όχι τις αποτυχίες τους

Καλλιεργούμε, λοιπόν, την ανάπτυξη των προσωπικών ικανοτήτων των νεαρών γυναικών, ως μέρος του προγράμματος αποκατάστασης, και τους ανοίγουμε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Αρχή Αποκατάστασης: Υπάρχουν δεξιότητες που πρέπει να διδαχθούν

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δεξιότητες που χρειάζεται να διδάξουμε  στα μέλη, διότι η απόκτησή τους  — παράλληλα με την επαγγελματική εκπαίδευση— είναι στοιχεία απαραίτητα, ώστε αυτές να γίνουν παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.

Έτσι, καλλιεργούμε την ανάπτυξη δεξιοτήτων στο πρόγραμμα αποκατάστασης και εισάγουμε τα μέλη, στο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Αρχή Αποκατάστασης: Χρειάζεται μια υγιής Κοινότητα για να μεγαλώσει τα παιδιά μας

Πιστεύουμε ότι η ικανότητα ανατροφής παιδιών χρειάζεται να διδαχθεί, προκειμένου να σταματήσει ο κύκλος κακοποίησης στη ζωή των παιδιών που έρχονται στο Κοινοτικό Σπίτι Δάμαρις μαζί με τα μέλη.

Πιστεύουμε ότι για να είναι η κοινότητα μας υγιής, και να μεγαλώνουν τα παιδιά των μελών με στοργή και φροντίδα, είναι απαραίτητο να παρέχουμε τη σχετική εκπαίδευση.